Nataša Konc Lorenzutti: JEZIK MOLKA

14. junij 2009 ob 19:00

Pedrovo nad Branikom - dvorana


Avtorica je o dogodku zapisala: "Nastop ni gledališka predstava, ker ne igram, ampak nastopam v vlogi same sebe. Ni pripovedovalski nastop, ker ne gre za prosto, ljudsko pripovedovanje zgodb, ampak za govorno interpretacijo leposlovja. Tudi recital ni, ker pod tem izrazom pojmujemo interpretacijo poezije, jaz pa se ukvarjam z interpretacijo proze. Ne morem reči, da bo večer umetniške besede, ker se bo dogajalo popoldne. Zato sem našla tole: KONCERT BESEDE."

Nataša Konc Lorenzutti V procesu podiplomskega študija umetniške besede se je Nataša Konc Lorenzutti odločila, da na svoj način združi igralski poklic, ki ga je opustila, s pisateljskim, ki ga zdaj opravlja. Da torej svoje lastno pisanje oživi z govorjeno besedo. Napisala je zbirko kratkih zgodb z naslovom JEZIK MOLKA (knjiga je izšla v maju 2009 pri Celjski Mohorjevi). Iz zbirke je izluščila mozaik odlomkov, iz katerih nastaja govorna interpretacija, prepletena z glasbo. Nastop je nastal kot zaključni nastop za magisterij umetnosti na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, s pomočjo mentorja (dekana, profesorja, dramskega igralca) Aleša Valiča.

Glasbo izvaja mlada violinistka Klara Gomboc z ljubljanske Akademije za glasbo. Knjigo Jezik molka bo mogoče tudi kupiti.

Vstopnina: 10 evrov

Oglejte in natisnite si vabilo.