KONCERT ZA LUTNJO IN KITARO

29. avgust 2009 ob 19:30

Pedrovo nad Branikom - Cerkvica Sv. Duha

Z deli renesančne glasbe in sodobnika Dušana Bogdanovića nastopa BOR ZULJAN, diplomant ženevskega glasbenega konservatorija.

Program

J. Dowland: A Fantasia
J.S. Bach: Preludij in fuga v a-molu, BWV 997
F. da Milano:3 Fantazije
improvizacija
J. Dowland: Fortune My Foe
D. Bogdanović: Raguette N.2


Bor Zuljan Mladi glasbenik (r. 1987) se kot kitarist loteva različnih glasbenih zvrsti in projektov ter išče sintezo med sodobno, staro glasbo, najrazličnejšimi glasbenimi tradicijami sveta, jazzom ter improvizacijo. Sodeloval je že pri številnih krstnih izvedbah in se tudi sam ukvarja s kompozicijo ter raziskovanjem zvoka. Začenja tudi z igranjem različnih lutenj ter drugih zgodnjih in tradicionalnih strunskih inštrumentov. Raziskovanje povezave med zvokom in sliko ter besedo, ga je pripeljalo do sodelovanja v raznih multimedijskih projektih ter spodbudilo k prispevanju glasbe za film. Mednarodno nastopa tako sam, kot tudi v raznih zasedbah.

Po Srednji glasbeni šoli v Ljubljani iz jazza in klasike je študij nadaljeval pri Aniellu Desideriu v Koblenzu, Nemčiji, ter ravnokar diplomiral na Ženevskem konservatoriju pri Dušanu Bogdanoviću, s komer tudi nastopa v duu. Na isti šoli sedaj začenja podiplomski študij iz kitare in lutnje. Redno se izpopolnjuje na raznih mojsterskih tečajih in festivalih, v žepu pa ima že nekaj nagrad iz kitarskih tekmovanj. Je štipendist fundacije Gallus ter Ministrstva za kulturo RS.

Koncert organiziramo v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Branik v okviru praznika braniške B'ndimske kvaternice.

Vstop prost!