V SREDIŠČU ROTUNDA, KOPER: Peter Abram - DELAVNICA OBDELOVANJA KAMNA

29. maj 2010 ob 09:00

KOPER

Kamen je posebnost kraške pokrajine, v kateri so še vedno sledovi starih kamnoseških znanj. Na celodnevni delavnici iščemo stik med izročili in svojo lastno izkušnjo. Oponašanje nam ne prinaša zadovoljstva, izpolnitev najdemo le v stiku s svojim notranjim bistvom, ki ga postopno odkrivamo med risanjem in klesanjem.

Teme:

risanje in ozaveščanje ustvarjalnega občutja,
pristnost izraza,
geometrija kot izvor temeljnih vzorcev,
iskanje pravih razmerij,
nekaj o anatomiji,
praktično klesarsko in kiparsko delo


Kamnoseška delavnica, julij 2009 Udeleženci prinesite:

svinčnik, šestilo, dva trikotnika, več listov navadnega papirja, orodje za kamen (če ga nimate, sporočite mentorju na tel. 05 30 57 610 ali info@abram.si, najem orodja je 5 evrov), po želji kamen, ki ga želite obdelovati. Pijačo in hrano prinesite s seboj za skupno kosilo.

O mentorju:

Peter Abram dela s kamnom že tri desetletja. Njegov kiparski izraz je zaznamoval rodni komenski kras, izobraževal pa se je na Akademiji lepih umetnosti v Benetkah in na specialističnem študiju v Ljubljani. Raziskuje oblikovalni prostor od abstrakcije do figuralike in ga enakovredno dopolnjuje z risbo, slikarstvom in grafiko. Živi in dela v vasi Pedrovo nad Branikom, kjer vodi letno likovno šolo in občasne enodnevne delavnice, na ogled pa je tudi stalna zbirka njegovih del. Razstavljal je na 50 samostojnih in več kot trideset skupinskih razstavah doma in v sosednjih državah.

Trajanje delavnice:
9.00 - 18.00

Cena:
50 evrov
najem orodja - 5 evrov
ob predprijavi do 27. maja 2010 imate 10% popust

Prizorišče:

Delavnica je uvrščena v okvir odmevnega pomladanskega festivala Anabdi. Udeleženci bodo lustvarjali v prijetnem ambientu prenovljenih prostorov in dvorišča samostana svete Ane, kjer ima sedež Središče Rotunda.


Prijave:

Sporočite svoje ime, priimek, telefon in e-naslov.

SREDIŠČE ROTUNDA,
primorski družbeni center.
Destradijev trg 11, 6000 KOPER

Telefon: 05 62 767 62
Uradne ure: Pon-čet 10-15, Pet 10-13Skupina je omejena na osem udeležencev.