dr. Milko Novič: VSE O PRIPRAVI MILA - hladen in vroči postopek (prijave sprejemamo tudi v nedeljo do 12. ure)

24. oktober 2010 ob 13:00

Pedrovo nad Branikom - dvoranaPriprave na praktični del Izdelovanje domačega mila iz kvalitetnih dišečih olj je neobičajen izziv, posebej pod vodstvom dr. Milka Noviča. Njegove dolgoletne strokovne izkušnje in smisel za humor privabljajo na Pedrovo številne udeležence.Hladen postopek, ki smo se ga naučili na prejšnjih delavnicah, bo tokrat nadgrajen z vročim postopkom. Tako kot tudi na prejšnjih srečanjih se boste praktično sezanili, kako je mogoče sivko in njeno eterično olje uporabiti v izdelkih, ki jih je mogoče tržiti. Doma pripravljeno milo se vse bolj uveljavlja – odlikuje se z naravnimi sestavinami, njegovo lastnosti pa lahko prilagajamo svojim potrebam, željam in ustvarjalnemu navdihu.

Teoretični del  Na prvem delu delavnice bomo prisluhnili teoretičnemu predavanju s pomembnimi podatki o postopku, potem pa bo vsak izmed udeležencev določil sestavo vhodnih surovin in ob mentorstvu izpeljal celotno izdelavo mila. Domov odnesete 1,2 kg izdelkov.Čas delavnice: od 13.00 do 18.00.
Tisti, ki se jim bo mudilo, bodo lahko izdelovali milo med prvimi in zaključili delavnico bolj zgodaj.

Domači izdelki Vsak udeleženec bo dobil pisno gradivo, osnovne sestavine in vse potrebne pripomočke: maščobe, NaOH, barvo, palični mešalnik, posodo za mešanje reagentov, tehtnico, lay kalkulator, menzuro, destilirano vodo, dostop do interneta in ustrezna zaščitna sredstva (očala, rokavice). V ceno ni všteto eterično olje sivke in sivkin cvet (olje 6,00€ 10ml, vosek 1€, borova smola 1€). Doplačate lahko tudi karitejevo maslo (5 € za 10 dkg masla).

Najbolj primeren model za milo S seboj lahko prinesete svoje dodatke, ki bi jih radi dodali milu, predvsem eterična olja in cvetje. Obvezno potrebujete le model za vlivanje mila (gospodinje ga uporabljajo za peko kolačev in ga lahko dobite v vsaki trgovini s kuhinjsko posodo) in odejo, v katero boste zavili modelček s svežim milom.

Več o dr. Noviču in temi njegovega zadnjega predavanja si lahko prebrete v našem arhivu dogodkov.

Cena delavnice: 45 evrov
Kdor je že bil na delavnici izdelovanja mila s hladnim postopkom in bi rad le nadgradil znanje vročega postopka, plača le 20 evrov.

Poskrbljeno bo za napitke in okrepčilo.
Število udeležencev je zaradi dolžine postopka in varnosti omejeno na 10. Prijave že sprejemamo na tel. 05 30 57 610 ali , najkasneje do 24. oktobra 2010 do 12. ure.