dr. Biljana Dušić: DUŠEVNO RAVNOVESJE IN ODLIČNOST TKIV - ajurvedska delavnica

14. november 2010 ob 14:00

Pedrovo nad Branikom - dvorana


Prana vata, ki domuje v glavi in upravlja z centralnim živčevjem, je po ajurvedi najbolj odgovorna za duševno ubranost ali neubranost. Njena subtilnost in tesna povezanost z našim bistvom, Dušo, Jivo, stoji za dejstvom, da je ubranost na duševni ravni nemogoča brez določenega sodelovanja z našim Višjim jazom, ki je doma v srčnem centru, anahata čakri. Hkrati pa je odličnost telesnih tkiv povezana ne le neposredno z ubranostjo fluidov v telesu, temveč tudi s kvaliteto hrane, ki jo uživamo, in kvaliteto tkiv telesa, kakor jih prepoznava ajurveda.

Udeležba na prvih dveh delavnicah ni pogoj za prijavo. Ključne ajurvedske poudarke na začetku ponovimo, potem obdelamo posamično temo.

Čas delavnice:
od 14.00 do 17.00
Dopoldan je možen individualni pregled, za katerega se morate prej prijaviti.

Cena:
ob predprijavi in z nakazilom do 11. novembra: 35 evrov
(na TRR Ustvarjalno središče Abram, 0475 0000 1385 793, namen: ajurveda)
po 11. novembru in na dan delavnice: 42 evrov
V ceno je vključeno okrepčilo ob odmoru.

Za prijavo nam, prosim, sporočite ime, priimek, e- naslov, telefon in navedite tudi, če vas zanima bolj poglobljeno izobraževanje iz ajurvede, nadaljevalna občasna srečanja ali osebni posvet z zdravnico.

dr. Biljana Dušić na Pedrovem Vodi dr. Biljana Dušić, zdravnica (1957). Študij medicine je končala v Beogradu, magisterij na temo »Duševno zdravje v skupnosti« obiskovala na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Slabih 10 let je delala kot splošna zdravnica v Ljubljani, od tega zadnje leto s duševno bolnimi pacienti, ki so se usposabljali za samostojno življenje. Že vrsto let vodi posvetovalnico za preventivo in psihosomatiko »ADITI«. Po študiju uporabe sanskrta, staroindijskega jezika na Filozofski fakulteti v Ljubljani in Zagrebu, se je več let posvečala individualnemu študiju tradicionalnih ajurvedskih tekstov in vključila ajurvedski pristop kot primaren pri obravnavi obiskovalcev svoje posvetovalnice. Ajurvedo tudi redno poučuje v svoji šoli ajurvede, ki je zamišljena kot enoletni študij. Prakticira in poučuje tudi jogo in izvirni Chen stil kitajske veščine taijiquan (tai chi).

Oglejte si njeno spletno stran: http://www.aditi.si/

Vabljeni tudi tisti, ki vas zanima bolj poglobljeno ajurvedsko izobraževanje (176 ur), začelo se bo predvidoma v začetku naslednjega leta.