Dr. Lokesh Kumar Raturi: AJURVEDA IN NAŠE RAVNOVESJE - Predavanje in osebna svetovanja

27. maj 2011 ob 19:00

Pedrovo nad Branikom - dvorana

Po ajurvedi, starodavni indijski modrosti o življenju, zdravje ni le odsotnost bolezni, pač pa predvsem naše dobro fizično in psihično počutje. Za dosego in vzdrževanje tega smo odgovorni sami. A se nam včasih enostavno zgodi, da na to pozabimo ali pa da ne vemo, kako in kaj. Ajurveda nam ponuja enostavno, naravno in učinkovito znanje o tem, kako vzdrževati ravnovesje v skladu z našo prirojeno konstitucijo. Človeka obravnava celostno, zato priporoča, da poskrbimo za primerno dnevno rutino, prehrano, nego telesa, gibanje in sprostitev.

Dr. Lokesh Kumar Raturi bo o tem spregovoril na predavanju v petek, dan kasneje pa bo imel še osebna svetovanja.

Dr. Lokesh Kumar Raturi med pregledom

Dr. Raturi je ajurvedski zdravnik z bogatimi izkušnjami na področju ajurvedskega zdravljenja. Je priznan specialist ajurvedske medicine v Sri Sri Ayurveda centru in profesor na Sri Sri College of Ayurvedic Science & Research v Bangalorju, Indija. Trenutno je na daljšem bivanju v Evropi, kjer ima predavanja in osebna svetovanja po različnih evropskih mestih. V Slovenijo prihaja že četrtič. Njegov obisk organizira Shankara Slovenija, ki se je razvila iz mednarodne, nevladne, prostovoljne in dobrodelne organizacije fundacije Art of living, prisotne v več kot 150 državah po svetu.

Na osebnem svetovanju ajurvedski zdravnik na podlagi pulza določi našo konstitucijo in ugotovi naše trenutno zdravstveno stanje, lahko pa tudi napove razvijajočo se bolezen. Dobimo napotke za naslednjih nekaj mesecev in hkrati še za celo življenje. Konzultacija traja 40 minut, najprej pri zdravniku, potem pa še pri ajurvedskem terapevtu. Cena je 45 EUR.

Osebna svetovanja bodo v Pedrovem pri Toncevih, v soboto, 28. maja.
Prijavite se lahko na tel. 030 294 066 (Renata Marini, Shankara Slovenija).

Zdravnik predpiše kot del terapije tudi posebne ajurvedske masaže. Zato bodo za udeležence konzultacij in tudi za ostale naknadno organizirane tudi masaže (abjanga, širodara, marma), prav tako v Pedrovem.

PREDAVANJE JE BREZPLAČNO!

Pogovor s predavateljem si lahko preberete v Primorskih novicah in v Dnevniku (klikni na povezavo).