DNEVI STARE GLASBE 2011 - Dvigrad ansamble: SACRAE CANTIONES

01. september 2011 ob 19:00

GORICA, Italija - GORIŠKI GRAD

Gotske orgle v zbirki starih inštrumentov na goriškem graduMed najpomembnejše skladatelje, ki so delovali na področju današnje Hrvaške v začetku 17. stoletja, spadata frančiškana Ivan Lukačić in Italijan Gabriello Puliti. Ansambel prijateljskega festivala Dvigrad iz Istre nam bo na novih gotskih orglah goriškega gradu predstavil njune motete, imenovane Svete pesmi.


Srečanje se začne ob 19.00, ko se bomo v dvorani goriškega gradu ob razstavi starih inštrumentov pogovarjali s priznanim izdelovalcem lutenj Ivom Magherinijem in prisluhnili skladbam na lutnji v izvedbi Boruta Novakoviča. Po pogovoru nam bo zbirko preko stotih starih glasbil popeljal avtor razstave Paolo Cecere, ki se že več kot tri desetletja ukvarja s staro glasbo in je tudi direktor italijanskega festivala Musica Cortese. Zagotovljen prevod v slovenščino.

Magherinijeva lutnja


Pogovor in ogled starih glasbil: 19.00
Koncert: 21.00

Vstop prost!


Kako do prizorišča:
Goriški grad prenavljajo. Z avtom je dostopen po ozki vzpenjajoči se
obvozni cesti z vzhodne strani. Iz Slovenije pridete do nje najlažje skozi
mejni prehod Rožna dolina, prečkate glavno cesto in ob prvem odcepu
desno sledite smerokazu za obvoz. Tik pod gradom je parkirišče.


Naslovnica kataloga Oglejte si katalog, ki ga lahko v tiskani obliki brezplačno naročite po telefonu (031-310800 - Barbara) ali na . V njem so predstavljeni glasbeniki, prizorišča in izbrana gostinska ponudba.