Dr. Biljana Dušić: AJURVEDA – kaj ponuja indijska tradicionalna medicina sodobnemu človeku

04. september 2010 ob 16:00

Pedrovo nad Branikom - dvorana

"Vse minljivo in neminljivo izvira iz enega samega vira, Duha. Njemu - v telesnem, duševnem in duhovnem izrazu človeka - naj bo posvečena ajurveda."

GANEŠA - zaščitnik ajurvede Dr. Biljana Dušić, zdravnica z ajurvedskim znanjem, nas bo v triurnem srečanju seznanila z osnovami tisočletnih načel indijske tradicionalne medicine. Predavanje, ob katerem bo dovolj priložnosti za osebna vprašanja, bo nastavilo osnovo za morebitna nadaljnja redna srečanja, zato ste vabljeni vsi, ki želite okrepiti svoje zdravje in razširiti svoje znanje na tem področju.Čas delavnice:
od 9.00 do 12.00.
Po kosilu bo možnost za individualni pregled, za katerega se morate prej prijaviti.

Cena:
ob predprijavi in z nakazilom do 1. septembra: 35 evrov
(na TRR Ustvarjalno središče Abram, 04475 0000 1385, namen: ajurveda)
po 1. septembru in na dan delavnice: 42 evrov
V ceno je vključeno okrepčilo ob odmoru.

Za prijavo nam, prosim, po elektronski ali po navadni pošti pošljite izpolnjeno prijavnico, v kateri navedete ime, priimek, e- naslov, telefon in obkrožite tudi, če vas zanima bolj poglobljeno izobraževanje iz ajurvede, nadaljevalna občasna srečanja ali osebni posvet z zdravnico.

Teme:
- indijski pogled na življenje in zdravje,
- celovitost človeka znotraj Vesolja in vesolju znotraj človeka,
- prepletanje petih velikih elementov, ki so ustvarjalne sile tudi človeškega duševnega in fizičnega sveta,
- individualizirano videnje psiho-somatske konstitucije vsakega posameznika,
- neločljiva povezanost in medsebojni sovpliv Duha, Duše in telesa.

dr. Biljana DušićVodi dr. Biljana Dušić, zdravnica (1957). Študij medicine je končala v Beogradu, magisterij na temo »Duševno zdravje v skupnosti« obiskovala na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Slabih 10 let je delala kot splošna zdravnica v Ljubljani, od tega zadnje leto s duševno bolnimi pacienti, ki so se usposabljali za samostojno življenje. Že vrsto let vodi posvetovalnico za preventivo in psihosomatiko »ADITI«. Po študiju uporabe sanskrta, staroindijskega jezika na Filozofski fakulteti v Ljubljani in Zagrebu, se je več let posvečala individualnemu študiju tradicionalnih ajurvedskih tekstov in vključila ajurvedski pristop kot primaren pri obravnavi obiskovalcev svoje posvetovalnice. Ajurvedo tudi redno poučuje v svoji šoli ajurvede, ki je zamišljena kot enoletni študij. Prakticira in poučuje tudi jogo in izvirni Chen stil kitajske veščine taijiquan (tai chi).

Oglejte si njeno spletno stran: http://www.aditi.si/