MED PSIHOTERAPIJO IN DUHOVNOSTJO

22. februar 2009 ob 16:00

Pedrovo nad Branikom - dvorana

Gost bo mag. Janko Bohak, ugledni slovenski psihoanalitik, predavatelj, teolog, pedagoog, pisec in prevajalec, podpredsednik Slovenske krovne zveze za psihoterapijo, predavatelj na diplomskem študiju oddelka Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani in vodja magisterskega študija psihoanalize.

O temi:
Psihoterapija in duhovnost sta dve pogosti poti, po katerih lahko pride postmoderni človek do samega sebe; na njima razrešuje dileme svojega tako notranjega kot zunanjega življenja; na njima skuša vzpostavljati in ohranjati stik s samim seboj in začutiti (morebitno) smiselnost svoje zemeljske eksistence. Na Zahodu sta ti dve poti potekali ločeno, v zadnjih desetletjih pa se druga z drugo zbližujeta in stopata v dialog, vendar ohranjata vsaka svojo identiteto. Kaj ju povezuje in kaj ločuje? Kam lahko dospemo po eni in po drugi poti?

Vabilo za predavanje mag. Bohaka

Prvi del srečanja predavatelj načrtuje v obliki delavnice, ki jo bo v drugem delu dopolnil z izkušnjami nekaterih duhovnih učiteljev in priznanih psihoterapevtov, pa tudi s svojimi spoznanji.

naslovnica Vsak val je morje Na srečanju boste lahko kupili novo izdajo knjige benediktinskega meniha in zenovskega mojstra p. Willigisa Jägerja Vsak val je morje (izbor in prevod mag. Janko Bohak), obogateno z dodatnimi spisi, pretežno iz knjige Življenje se nikoli ne konča.

Prispevek za predavanje: 8 evrov

Vabljeni ste tudi na srečanje s p. Willigisom Jägerjem, ki bo v sredo, 4. marca, na Teološki fakulteti v Ljubljani. Predavanje in meditacija z naslovom Zrenje v golo bit bo v veliki avli ob 18. uri. To bo ena izmed redkih priložnosti, da temu uglednemu duhovnemu voditelju prisluhnemo v živo.

vabilo za predavanje p.Jägerja